Apple Watch neden satılmıyor?

0
32

Apple’ın akıllı saati üzerine araştırmalar yapan ABD merkezli Wristly firması, Apple Watch’ı kullanmayanlar arasında bir anket düzenledi.

Business Insider’ın haberine göre, ankete katılanların yüzde 34’ü yüksek fiyatı sebebiyle Apple Watch’ı tercih etmiyor. Ürünün Türkiye fiyatı bin 250 TL ile 2 bin 150 TL arasında değişirken, altın kaplama özel tasarımlı Apple Watch fiyatları 34 bin liradan başlıyor.

Akıllı saatin henüz yeni çıkmış olması ve az kişi tarafından denenmesi de satışların düşük olmasındaki diğer önemli sebepler. Katılımcıların yüzde 21’i biraz daha bekleyerek saatlerin yeni versiyonlarını görmek istiyor.
Ankete katılan kişilerden yüzde 17’si ise saati kullanışlı bulmuyor.

Apple CEO’su Tim Cook geçtiğimiz günlerde satış rakamlarını açıklamayacaklarını söylemiş, bu da akıllı saate olan ilginin beklenenin altında gerçekleştiği tahminlerini artırmıştı.

DÖVMELİ BİLEKTE ÇALIŞMIYOR
Apple Watch Sport, Apple Watch ve 18 ayar özel roze altın veya sarı altın alaşımıyla üretilen Apple Watch Edition koleksiyonlarıyla ilk olarak 10 ülkede satışa sunulan akıllı saatler 24 Nisan’da piyasaya sürülmüştü.
Firmanın iPhone 5 modeli ve üstü akıllı telefonlarıyla çalışan saat, uygulama çalıştırma, spor takibi, kalp ritmini ölçme ve telefon görüşmesi yapma gibi özelliklere sahip.

Apple, Mayıs ayında yaptığı açıklamada kol ve bileğinde dövme olan kullanıcıların saati kulllanırken zorluk çektiğini doğrulamıştı. Açıklamada, ‘dövmenin mürekkep, desen ve yoğunluğuna göre alıcı ışığını yeterince alamayabileceği’ bilgisi verilmişti. Dövme bu nedenle kullanıcının nabzı ve vücut ısısı gibi tıbbi bilgilerinin okunmasında soruna neden olabiliyor.