‘Anayasanın değişmesi konusunda mutabakat var’

0
30

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni anayasa, Meclis İçtüzüğü, reformlar ve bütçe ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu’nun Meclis’teki makamında gerçekleşen görüşme 2,5 saat sürdü. Kılıçdaroğlu, Davutoğlu ve beraberindeki heyeti makam odası çıkışına kadar uğurladı.

Görüşmeye Davutoğlu ile birlikte Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı katıldı.

Kılıçdaroğlu’na ise CHP genel başkan yardımcıları Haluk Koç, Selin Sayek Böke ve Bülent Tezcan ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay eşlik etti. 

Görüşmeye basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi. Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu, girişte basın mensuplarına poz verdi.

UZLAŞMA KOMİSYONU 
Görüşmenin ardından CHP Sözcüsü Haluk Koç, açıklamalarda bulundu. Koç, şu ifadeleri kullandı: Sayın Başbakan, beraberindeki heyetle birlikte 2 saat 15 dakika kadar süren bir ziyarette bulundu. MHP ziyaretinden sonra kendisi sanırım daha geniş kapsamlı bir açıklama yapacaktır. Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun yeniden canlandırılması konusu gündeme geldi. Komisyonun yeniden kurulmasını önerdik. Kılıçdaroğlu, torba yasa uygulamasına eleştirisini anlattı. İç Tüzük Komisyonu çalışmasına devam etmesi istendi. AB uyum yasaları konusunda takvim var. CHP, AB uyum yasaları konusunda desteğini sürdürecek.

‘BAŞKANLIK İÇİN TAVRIMIZ AYNI’
Başkanlık sistemiyle ilgili biz kendi poziyonumuzu koruyoruz, herhalde onlar da kendi pozisyonlarını koruyorlar. Hükümet ile muhalefet arasında bugüne kadar bir bariyer vardı,  Başbakan iyi niyetini ortaya koydu, Kılıçdaroğlu diyaloğa açık.

AK PARTİ’DEN AÇIKLAMA
AK Parti cephesinden ise açıklamayı parti sözcüsü Ömer Çelik yaptı.

Çelik, özetle şu ifadeleri kullandı:

”Sayın Kılıçdaroğlu’na ve heyetine karşılamada gösterdiği nezaket ve iyi niyet için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Son derece değerli bir görüşme oldu. Mevcut anayasanın değişmesi gerektiği konusunda tam bir mutabakat var. Beyin fırtınası oldu, asıl konu yeni anayasaydı. Darbe anayasasının değişmesi konusunda mutabakat var.”