AnadoluJet, havalimanına ulaşımda bir ilki gerçekleştirdi

0
96

“Uçmayan kalmasın” sloganıyla, yolcularını Ankara Esenboğa ve İstanbul Sabiha Gökçen’den Türkiye’nin 45 şehrinde, Ankara, İstanbul Sabiha Gökçen ve çapraz uçuşlarıyla beraber toplamda 70 noktaya uygun fiyat seçenekleriyle uçuran AnadoluJet, havalimanına ulaşımda bir ilke imza attı. 

AnadoluJet, 14 Ekim-31 Mayıs tarihleri arasında geçerli olan “14.90 TL’ye Havalimanı Transfer“ kampanyasıyla, yaklaşık 600.000 kişinin havalimanına ya da havalimanından istediği adrese bırakılmasını sağlayarak havayolu ulaşımını konforlu bir hale getirdi. 

AnadoluJet, uçuş rotasını iç hatlarda 42’ye, uçak sayısını ise 30’a yükseltti. Stratejisini, “yolcularını dinleyen, onların sorunlarına çözüm arayan sosyal bir marka” olarak belirleyen AnadoluJet, Secure Drive ile havada uyguladığı uygun fiyat politikasını karaya taşıdı. 14 Ekim 2015 – 31 Mayıs 2016 tarihleri arasında, İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa havalimanlarında geçerli olan “Havalimanı Transfer Kampanyası”yla, yolcuların 14.90 TL’ye istedikleri adresten havalimanına/ havalimanından istedikleri adrese transferini sağlayan AnadoluJet, böylece havayolu ulaşımında en büyük engellerden birini ortadan kaldıracak bir ilke imza attı. AnadoluJet “Havalimanı Transfer Kampanyası”yla kampanyası süresince yaklaşık 600.000 kişinin konforlu bir şekilde havalimanına ulaşımını sağladı. 

Kampanya sonuçlarını değerlendiren AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan, “Yaptığımız araştırmalar, yolcuların uçakla seyahat etmelerindeki en büyük engelin havalimanı ulaşımı olduğunu ortaya koydu. Biz misyonumuz gereği, herkesin uçabilmesi amacıyla havada uyguladığımız fiyat politikasını, havalimanı transfer kampanyasıyla araçlarla karaya taşıdık. Yaklaşık 8 ay süren kampanyamız boyunca, her 10 yolcumuzdan biri kampanyadan yararlanarak havalimanına/ istediği adrese konforlu bir şekilde ulaştı” dedi. İbrahim Doğan, misyonunun bir parçası olan çevre duyarlılığı konusunda da bu kampanyanın karbon salınımını azaltan, kaliteli ve ulaşılabilir hizmet anlayışını desteklediğini belirtti.

Türkiye’de ilk kez böyle rekabetçi ve yüksek hacimli kullanımı olan bir transfer kampanyasının gerçekleştirildiğini belirten Doğan, kampanya detaylarıyla ilgili bilgileri verdi; “Evlerinden ortalama olarak uçuştan 2 saat önce alınan yolcular, dönüşte ise uçaktan indikten 15 dakika sonra yine konforlu raçlara binerek evlerine döndü. Transfer hizmetini kullanan yolcuların yüzde 45’i hizmeti ev yönünde kullanırken, yüzde 55’i ise havalimanı yönünde kullandı. Havalimanı transfer kampanyasıyla, yaklaşık 350 bin özel araç ya da taksi trafiğe çıkmamış 
oldu ve böylece bir paylaşım ekonomisi de yaratmış olduk” dedi. Doğan, gördükleri yoğun ilgi üzerine kampanyaya önümüzdeki dönem de devam etme kararı aldıkları bilgisini de verdi.

Ankara AnadoluJet Konforunu Keşfetti…
AnadoluJet havalimanı transfer hizmetini kullanan yaklaşık 600.000 yolcunun yüzde 72’sinin Ankara’dan, yüzde 28’inin ise İstanbul’dan yaptığı uçuşlar için transfer hizmetinden yararlandıkları görülüyor. 14 Ekim 2015 – 31 Mayıs 2016 tarihleri arasında geçerli olan havalimanı transfer hizmeti, Ankara’da en yoğun ocak ayında kullanılırken, İstanbul’da baharın habercisi nisan ve mayıs aylarındaki uçuşlarda yoğun kullanıldı. ‘Uçmayan Kalmasın’ anlayışını benimseyen AnadoluJet, seyahat edecek yolculara, şehirlerarası seyahatlerini daha yoğun olarak havayolu ile konforlu gerçekleştirme imkânı ve zaman tasarrufu sağlamaya devam ediyor.