Amazon Ring’i satın aldı

0
74

 Ring internete bağlı kapı zilleri, güvenlik kameraları ve projektörleriyle oldukça tanınıyorken, Amazon ise ‘Amazon Cloud Cam’ ve ‘Amazon Key’ adlı firmanın ürünü olan akıllı ev çözümlerini geçtiğimiz sonbaharda tanıtmıştı. 
Ring’in bir sözcüsü yaptığı açıklamada, “Ring, evlerimizde, toplumda ve dünya çapında olumlu etkiye neden olan, komşularımıza hem etkili hem de ekonomik ev güvenliği araçlarını sağlayarak yakın çevremizde gerçekleşen suç oranlarını indirgeme misyonuna adamıştır kendini. Amazon gibi yenilikçi ve müşteri odaklı bir firma ile iş birliği yaparak daha da iyisini başarabileceğiz” dedi. 
Amazon’un daha önceki bir çok satın alımlarında olduğu gibi Ring’in de kendi markası atında iş görmeye devam etmesi ve ürün özelliklerini Amazon’un merkezi ürünlerine entegre etmesi bekleniyor. Örneğin Whole Foods ‘365’ markalı ürünleri Amazon’s Prime dağıtım servisi üzerinde satmaya başladı. Buna karşılık Twitch ve Audible ise Amazon.com’dan bağımsız olarak çalışıyorlar.
Amazon’un bir sözcüsü ise yaptığı açıklamada “Bu yetenekli ekiple çalışarak evlerin güvenilir ve emniyette tutulması yönündeki amaçlarında onlara yardımcı olacağımız için heyecanlıyız” dedi. Güvenlik konusuna kucak açan Amazon’un Ring’i satın alma nedeninin Echo serisi akıllı hoparlörlerine ev gözetleme sistemleri entegre etmek ya da Cloud Cam ürününü zenginleştirmek olduğu düşünülüyor. 
Bu arada satın alma haberinden sonra Ring Twitter sayfasında kullanıcılara yaptığı açıklamada HomeKit desteğinin gelmesinin de beklendiğini belirtti. 
Amazon geçtiğimiz yıl Alexa Fund üzerinden yatırım yaparak, akıllı ev firması Ring’e olan ilgisini göstermişti daha önce. Bu aynı zamanda Amazon’un son üç ay içerisinde yaptığı ikinci akıllı ev satın alımı. Geçtiğimiz Aralık ayında da bir başka akıllı kapı zili firması olan Blink’i satın almıştı.