Altın büyük düşüşe hazırlanıyor

0
28

Fed’in faiz artırımına yaklaştığına dair sinayllerin güçlenmesiyle kayıplarını artıran altın, iki yılın en büyük aylık düşüşünü kaydetmeye hazırlanıyor.

BloombergHT’nin haberine göre, dünkü açıklamada Fed üyeleri artırımın zamanlamasına dair doğrudan bir yorumda bulunmaktan kaçınsa da ekonomideki toparlanma devem ederken istihdam artışının güçlü olduğunu söyleyerek adımın yaklaştığı sinyalini verdi. Piyasaların beklentisi ilk artırımın Eylül’de gelmesi.

Dün Fed açıklamalarına sınırlı tepki gösteren altın, bugün 06:00 itibariyle yüzde 0,2 kayıpla 1.093 dolar seviyesinden işlem görüyor.

IG piyasalar stratejisti Evan Lucas, “Fed’in ağzı sıkıydı. Altın hakkında heyecanlanmak ise çok zor. Dünyadaki diğer her yerde daha çok değer var” dedi.

Fed artırımının yaklaştığına dair beklentilerin son günlerde iyice artmasıyla altın fiyatları Cuma günü 1,077’ye kadar düşerek Şubat 2010’dan bu yana en düşük seviyesini görmüştü. Her ne kadar gelen destekle Cuma günkü rekor düşük seviyelerden toparlansa da altın fiyatlarının düşmeye devam etmesi bekleniyor. Fed’in faiz artırımı beklentileriyle altın daha güvenli alternatif olarak sahip olduğu cazibeyi büyük oranda yitirdi.