Aktif Bank ve Fiba Holding sigortada iş birliğine gitti

0
57

Aktif Bank iştiraki Sigortayeri Sigorta ve Reasürans Brokerliği, Fiba Holding ve Fiba Emeklilik ile grup kredi hayat, bireysel emeklilik ve sigorta brokerliği alanında önümüzdeki beş yıl için birlikte çalışma kararı aldı. Şirketler arasında toplam 1 milyar lira değerinde iş birliği anlaşması imzalandı. 

Swiss Otel’de düzenlenen “İş Birliği Anlaşması İmza Töreni”nde bir konuşma yapan Sigortayeri Sigorta ve Reasürans Brokerliği Genel Müdürü Cüneyt Tanrıverdi, Fiba Emeklilik ürünlerinin Aktif Bank kanallarında satışını öngören anlaşma ile aynı zamanda Sigortayeri’nin, Fiba Holding şirketlerine 2021 yılına kadar Türkiye ve uluslararası yatırımları kapsamında sigorta brokeri olarak hizmet vereceğini söyledi.

Anlaşma kapsamında bundan böyle Fiba Emeklilik’in faizsiz Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) fonlarını Aktif Bank’a ait Mükafat Portföy’ün yöneteceğini aktaran Tanrıverdi, “Sigortayeri ile Fiba Emeklilik grup kredi hayat olarak bireysel emeklilik ve sigorta brokerliği alanında 5 yıllık iş birliğine gidiyoruz. Anlaşma sadece Sigortayeri ve Fiba Emeklilik nezdinde kurgulanmadı, daha büyük ölçekli bir iş birliği olsun istedik. Bu yüzden Aktif Bank ve Sigortayeri ile Fiba Holding ve Fiba Emeklilik olarak 1 milyar liralık anlaşma imzalıyoruz.” diye konuştu.
Sigortayeri Sigorta ve Reasürans Brokerliği ve Fiba Holding iştiraki Fiba Emeklilik’in grup kredi hayat sigortası ve bireysel emeklilik alanlarında büyümek üzere güçlerini birleştirdiğini anlatan Tanrıverdi, “Sektörün iki önemli oyuncusu arasında imzalanan iş birliği anlaşması ile önümüzdeki beş yılda 700 milyon lira hayat sigortası prim üretimi ve 300 milyon lira BES fon büyüklüğü hedefleniyor.” bilgilerini verdi.

Tanrıverdi şöyle devam etti: “Gerek şirketimiz gerekse sektörümüz açısından son derece önemli bir iş birliğine imza attık. Grup kredi hayat sigortaları ve bireysel emeklilik alanlarında Fibaemeklilik ile gerçekleştirdiğimiz anlaşma doğrultusunda Aktif Bank ve müşterilerine Fibaemeklilik ürünlerini sunacağız. Diğer taraftan Fiba Grubu ve şirketlerine, Türkiye ve uluslararası yatırımları kapsamında sigorta brokeri olarak önümüzdeki beş yıl süresince hizmet vereceğiz. İnanıyorum ki bu süreç hepimiz adına hedeflenen ölçekte karlı ve istikrarlı büyüme imkanı sağlayacak.”

“Tarafların önemli katma değer sağlayacağı stratejik bir işbirliğine imza atıyoruz”
Aktif Bank Genel Müdürü ve Sigortayeri Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Serdar Sümer ise “Aktif Bank’ın temel stratejilerinden birisi sürdürülür ve uzun vadeli iş birlikleri kurarak büyümektir. Bankamız ve iştiraklerimiz bünyesinde pek çok örneği olan bu stratejimiz bize ‘kazan-kazan’ iş yapma kültürü ve yatkınlığı kazandırdı. Bugün yine tüm tarafların önemli katma değer sağlayacağı stratejik bir işbirliğine imza atıyoruz. İki güçlü grubun yakaladığı sinerjinin önemli başarılar ve etkileyici sonuçlara dönüşeceğine inanıyorum.” değerlendirmesini yaptı.

“Sigortayeri, önümüzdeki beş yılda grubumuzun sigorta ve reasürans brokeri olacak”
Fibabanka Genel Müdürü ve Fiba Emeklilik Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mert de, “Bu anlaşmanın Fibaemeklilik adına öngördüğümüz sürdürülebilir karlı büyüme hedefine önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. Öte yandan alanında uzmanlığına güvendiğimiz Sigortayeri, önümüzdeki beş yılda grubumuzun sigorta ve reasürans brokeri olacak. Anlaşmamızın tüm taraflar için hayırlı olmasını ve başarılı sonuçlar getirmesini dilerim.” ifadelerini kullandı.

Sağlık sigortası alanında da çalışmalara başladıklarını anlatan Mert, Sigortayeri ve Aktif Bank’la başlayan iş birliğinin önümüzdeki dönemde bu alanları da kapsayabileceğini söyledi.

“Faizsiz fonlarımızı bundan böyle Mükafat Porföy yönetecek”
Fibaemeklilik Genel Müdürü Erol Öztürkoğlu, şirket olarak sektörün genç bir oyuncusu olmalarına rağmen hızlı ve dinamik yapıları ile kısa sürede önemli bir mesafe kat ettiklerini belirterek, şu bilgileri verdi:

“Geçtiğimiz aylarda sektörde bir ilke imza atarak hayata geçirdiğimiz ‘Bireysel Emeklilikte Fon Marketi’ uygulamasını Aktif Bank’ın iştiraki Mükafat Portföy ile daha da zenginleştirerek onlar için faizsiz bir fon kurduk. Otomatik Katılım Sistemi tarafında kurulmuş ve kurulacak olan faizsiz fonlarımızı bundan böyle Mükafat Porföy tarafından yönetecek. Böylece müşterilerimize faizli ve faizsiz fon yönetimi ile sunduğumuz seçeneklerin sayısı 12’yi buldu. 

Aktif Bank ve Sigortayeri ile hayat sigortacılığı ve BES tarafında yaptığımız anlaşma ile hem satış kanallarımızı genişletmiş hem de müşterilerimizin kendi tercihlerine uygun fon yönetimi alternatiflerini çeşitlendirmiş olduk. İş birliğimizin yıllara yayılan şekilde hızla büyüyeceğine ve verimli sonuçlar elde edeceğimize inanıyoruz.”

Aktif Bank’ın 5 milyonu aşkın müşterisinin tamamına dokunmayı hedeflediklerini aktaran Öztürkoğlu, iş birliğinin kapsamının genişleyerek sürmesi temennisinde bulundu.
Konuşmaların ardından imza törenine geçilirken, tören, yöneticilerin ekip arkadaşlarıyla hatıra fotoğrafı çekimleriyle sona erdi.