Aksigorta ile Acıbadem Sigorta işbirliğine RK’den onay

0
42

Aksigorta’nın, sağlık branşında büyüme hedefi doğrultusunda Acıbadem Sigorta ile yaptığı işbirliği anlaşması Rekabet Kurulu tarafından da onaylandı. Aksigorta ve Acıbadem Sigorta’nın yaptığı anlaşma gelişmiş sigorta pazarlarında uygulanan, ancak Türkiye’de bir “ilk” olma özelliğine sahip. Bu iş modeli ile Aksigorta, anlaşma öncesinde olduğu gibi satış ve pazarlama faaliyetlerini sürdürmeye devam ederken, yatarak ve ayakta sağlık ürünlerine yönelik operasyonel ve teknik altyapı hizmetleri ile bu ürünlerin sigorta riskinin paylaşımına dair ana desteği, sağlık sektöründe Türkiye’nin en büyük markalarından biri olan Acıbadem Sigorta’dan alıyor.
   
4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 5’inci maddesine atıf yapan Rekabet Kurulu, bu anlaşmanın tüketicinin yararına olduğunu ve dolayısıyla da bireysel muafiyet olarak görülmesi gerektiğini belirtti.
   
Aksigorta’nın satış gücü ve geniş dağıtım kanallarının avantajının yanı sıra Acıbadem Sigorta’nın sağlık sigortalarındaki uzmanlığı ve gelişmiş altyapısının yarattığı sinerjinin özel sağlık branşında müşteriler lehine önemli bir rekabet ortamı yaratacağına inandıkları için bu işbirliğini yaptıklarını belirten Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, “Acıbadem Sigorta ile gerçekleştirdiğimiz yeni işbirliği modeli, özel sağlık sigortası sektöründeki gücümüzü de pekiştirecek. Bu işbirliği sayesinde müşterilerimiz daha iyi hizmet alırken pazara da yeni bir ivme kazandıracağına inanıyorum. Sektörde ilk olma özelliği taşıyan bu işbirliği kapsamında müşterilerimiz ürünlerini 
Aksigorta hizmet ve kalitesi ile Aksigorta’dan almaya devam ederken, geçmişte farklı hizmet sağlayıcılardan aldığımız veya Aksigorta bünyesinde sağladığımız bazı hizmetleri Acıbadem Sigorta güvencesi ile sunacağız.” dedi.