Akıllı tarım girişimi Forfarming, 1,4 milyon lira yatırım aldı

0
145

Ev, depo, ofis gibi kapalı alanlarda sebze, meyve ve çiçek yetiştirilmesine olanak sağlayan IoT tabanlı tarım teknolojileri girişimi ForFarming, 1,4 milyon TL değerleme ile ilk yatırımını Tarvenn‘den aldı. Webrazzi Arena’da sahne alan girişimlerden biri olan ForFarming, bu yatırımla birlikte çevreye duyarlı yerel çiftliklerin kurulmasını ve dikey tarım tekniğiyle herkesin; taze, zirai ilaçsız ürünlere hızlı, kolay ve düşük maliyetle ulaşmasını amaçlıyor.
ForFarming, bireylerin ve gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaların kendi ürünlerini üretebileceği akıllı topraksız tarım çözümleri sunuyor. Tarıma elverişsiz atıl alanları verimli ve katkısız bitki yetiştirilebilen alanlara dönüştürebilen girişim, geliştirdiği yazılım ve kullandığı sensörler aracılığıyla her bitki tipi için gereken su ve besin miktarlarını otomatik olarak belirliyor ve farklı spektrumda aydınlatma sağlayabiliyor.
Böylece akıllı telefon veya bilgisayar üzerinden kontrol edilebilir bir ortamda sağlıklı ve katkısız ürünleri daha verimli şekilde üretilmesini sağlıyor. Kullandığı algoritma sayesinde her bitki tipi için gereken su ve besin miktarlarını otomatik olarak belirleyebilen ForFarming, bitkilere ait tüm verileri sensörler yardımıyla ölçülerek ForFarming sunucularına aktarıyor. Ortama ilişkin tüm sensör verilerini anlık olarak kaydediyor, raporluyor ve takip edilmesini sağlıyor.

Yüzde 95 daha az su kullanımı
ForFarming, mevsim ve iklim koşullarından bağımsız bir şekilde, geleneksel tarıma göre yüzde 95 daha az su kullanarak yüzde 70 daha fazla mahsul üretimi sağlıyor. Daha hızlı hasat döngüsüyle zamandan tasarruf sağlayan girişim, kent tarımıyla lojistik maliyetlerinin azaltılmasına ve daha az çevresel zarara olanak tanıyor.
ForFarming kurucusu Levent Atlas, dünyada ve ülkemizde sürekli artan nüfus ve daralan tarım alanları nedeniyle sağlıklı ve taze ürünlere ulaşma imkanının her geçen gün daha da azaldığını ve ForFarming olarak tarım ve teknolojiyi bir araya getirdiklerini, bireylerin ve gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaların daha taze, daha sağlıklı ve katkısız sebze ve meyveleri daha verimli şekilde üretebilmelerini sağladıklarını söylüyor. Atlas aldıkları yatırım ile müşteri potansiyelini artırdıklarını ve kurumsallaşma yolunda adımlar attıklarını sözlerine ekliyor.