Akıllı baskı çağının keyfini sürün

0
52

TÜM ARAŞTIRMALAR mobil işgücü ve dijital verilerin her geçen gün arttığı ve bu artışın sürekli katlanarak büyüyeceği gerçeğini ortaya koyuyor. Mobil erişimin de katkısıyla büyüyen verinin analizi, akıllı baskı sistemleri ile görselleştirilerek verinin paraya dönüştürülmesinde kritik rol üstleniyor. OKI Türkiye Genel Müdürü Lusi Adut ile yaptığımız söyleşide, değişen ve dijitalleşen iş dünyasında verinin ve bilginin akıllı baskı sistemleriyle kullanımı ve yönetiminin önemini ve verimliliği artırma yöntemlerini konuştuk.
 
Dijitalleşme iş dünyasını ve günlük yaşamımızı ne şekilde değişime uğratıyor?
Dijital devrim iş hayatımızda köklü değişiklikler meydana getirirken, şirketlerin iş yapış şekillerini ve kârlılıklarını da etkiliyor. Dijital dönüşüme uyum sağlayan şirketler için büyük fırsatlar oluşuyor, bu şirketler daha rekabetçi ve avantajlı konuma geçebiliyorlar. Ülkelerin dijital dönüşüme geçişinin sağlanması için de şirketlere çok önemli görevler düşüyor, onlar bu dönüşümün dinamosu olarak görev yapıyorlar. Bizim faaliyet gösterdiğimiz baskı çözümleri sektöründe de şirketler dijital dönüşümün bir parçası olarak çok önemli yenilikler yapıyor, çözümler üretiyor.
 
Bu yıl OKI Avrupa’nın IDC ile birlikte gerçekleştirdiği araştırma kapsamında dijitalleşmenin baskı sektöründeki etkilerini görmek açısından önemli bulgular elde edildi. Bu araştırma ile ortaya çıkan sonuca göre, akıllı MFP’ler (akıllı çok fonksiyonlu yazıcılar), şirketlere sunduğu uygun maliyetli baskı ve belge yönetimi ile dijitalleşme sürecine geçişte önemli rol oynuyor. İnceleme raporuna göre dijitalleşmeye paralel olarak son yıllarda bilgiye erişme, depolama ve bilgiyi sunma konularında önemli bir artış yaşandı. IDC, şirketlerin 2015’e kadar son beş yılda aldıkları toplam veri hacminin altı kat arttığını ve benzer bir oranda devam edeceğini öngörüyor. Bu kadar hızlı veri artışının önemli sonuçlar doğuracağını düşünüyorum. Veriden para kazanma yani cihazların birbiriyle iletişimleri sonucu ortaya çıkan veriden anlamlı yorumlar çıkartan şirketler avantaj yakalayacaklar. Verileri analitik değil, ayrıca duygu ile yorumlamak çok önemli. Veri analizinin sadece verisel olarak yapılması yeterli olmayacak. Şirketlerin karışık verileri görselleştirmesi, değer yaratmaları gerekiyor.
 
OKI dijitalleşen dünyaya hangi teknoloji çözümleriyle hizmet veriyor?
Dijital dönüşümle birlikte artan dokümanların doğru ve güvenli bir şekilde depolanması ve yönetilmesi şirketler için çok kritik ve önemli bir konu. OKI Akıllı MFP’leri ve bu yazıcılar için geliştirilmiş yazılımlarla dijitalleşme sürecine katkıda bulunuyor. Bu akıllı cihazlarla belgelerin doğrudan e-postaya arşivlenmesi, network üzerinde bulunan bulut (cloud) tabanlı bir klasöre tarayabilme özelliği sayesinde belgelerin tek bir konumda arşivlenmesini sağlıyor.

OKI’nin akıllı yazıcılar için geliştirilen Sendys Explorer çözümü çok sayıda belge kullanımı içeren süreçleri ortadan kaldırırken iş akışlarının kontrolünü tam anlamıyla sağlamaya olanak veriyor. Sendys sayesinde kullanıcılar belgeleri tarayıp OCR yani düzenlenebilir formata dönüştürebilir, dağıtabilir, belirli bir konuma yani bulut ya da networkteki paylaşım klasörüne yükleyebilir. Arşivleri kişiselleştirip belge güvenliğini artırabilir, birden fazla cihazı yönetmek için merkezileştirme yapabilir.

Dijital dönüşümün bir diğer sonucu olarak mobil çalışan sayısının arttığını görüyoruz. Mobil çalışanlar bu akıllı cihazlar üzerinden Google Cloud Print yazılımı ile istediği her yerden baskı alma imkanına sahip oluyor. Dropbox ve One Drive Connector sayesinde taranan belgeler buluta yedeklenebiliyor ve istenildiğinde yazdırılabiliyor. Akıllı MFP’ler bir yandan artan veri hacminin olduğu ortamda doküman yönetiminde avantajlar sağlarken, bir yandan da mobil işgücünün verimli kullanımına önemli katkılar sunuyor.
 
OKI’nin kurumsal baskı teknolojileri pazarındaki durumu nedir?
OKI, Japonya menşeili bir teknoloji şirketi. OKI Türkiye’nin bağlı bulunduğu OKI Electric Industry Grubu 1881’de Japonya’da kuruldu ve 100 ülkede temsilcileri aracılığıyla faaliyet gösteriyor. OKI aynı zamanda, yazıcılara LED teknolojisini 1981’de uygulayan ve geliştiren ilk şirket. OKI markası kurumların daha etkin şekilde iletişim kurmalarına katkı sunan ticari baskı çözümlerinin tasarım, geliştirme, üretim ve pazarlamasında uzmanlaşmış durumda. Ağırlıklı olarak B2B pazarına yönelik ürün ve çözümler sunuyoruz, özellikle KOBİ’lerin ve ofislerin kullandığı A3 renkli ve A4 yazıcılar alanında etkinliğimizi artırıyoruz. OKI olarak Türkiye’de 2002 yılından bu yana hizmet veriyoruz. OKI Türkiye kurumlara ve kişilere, siyah/beyaz (Mono), renkli, nokta vuruşlu (SIDM), çokfonksiyonlu (MFP) Graphic Arts ( Grafik Sanatlar) yazıcıları ve geniş format yazıcılar ile bu yazıcı ailelerine yönelik hizmetler sunuyor. Şirketlere özel olarak geliştirilen “Yönetilebilir Baskı Hizmetleri”de sunuyoruz.
 
Şirketler neden bu teknolojiye yatırım yapmalı?
Günümüzde dijital dönüşümle birlikte artan dokümanların doğru ve güvenli bir şekilde depolanması ve yönetilmesi şirketler için kritik önem taşıyor. Veri kullanımında son beş yılda 6 kat artışın olması bu verilerin baskı ve yönetimi ile ilgili akıllı çözümlere yönelik ihtiyaçların çoğalacağına işaret ediyor. Akıllı MFP’ler iş akışının gerçekleştirilme biçiminin yeniden tanımlanmasına yardımcı oluyor.  Bu cihazlar şirketin uyumluluğu ve güvenliğini artırma gibi hedeflere yönelik uygun maliyetli ve zaman açısından verimli çözümler sunarken, mobilite ve maliyetlerin düşürülmesini sağlayan girişimleri destekleyerek büyüme açısından bir platform olarak işlev görüyorlar.
 
Belgelerin güvenli yönetimi ve arşivlenmesindeki çözümleriniz neler?
OKI, akıllı MFP’leri için özel olarak geliştirilen “Sendys” doküman yönetimi yazılımı kullanarak şirketlerin doküman yönetimini destekliyor. OKI akıllı yazıcılar için geliştirilen Sendys Explorer çözümü, çok sayıda belge kullanımı içeren süreçleri ortadan kaldırırken iş akışlarının kontrolünü tam anlamıyla sağlamaya olanak veriyor.
Akıllı MFP’lerin şirketlere sunduğu önemli özelliklerden biri, ofis dokümantasyonunda en çok tercih edilen formatlarda (JPEG, PDF, TİF, Word, Excel), standart tarama ya da istenirse OCR (düzenlenebilir format) tarama yaparak belgeleri doğrudan e-postaya, network üzerindeki ortak alana ya da bulut hizmeti veren çeşitli depolama alanlarına (Sharepoint, Dropbox, OneDrive) tarama yapabilmesi ve daha sonra Akıllı MFP üzerinden baskı alınabilmesidir.