Ak Portföy GSYF’den nesnelerin interneti projesine yatırım

0
65

Ak Portföy, nesnelerin interneti ve araç takip sistemleri alanında falliyet gösterenTrio Mobil’e yüzde 30 ortak oldu. Böylece Ak Portföy Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (GSYF), enerji alanındaki ilk yatırmının ardından ikinci yatırımını teknoloji şirketine yapmış oldu.

Ak Portföy Genel Müdürü Dr. Alp Keler, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Trio Mobil, donanım ve yazılım deneyimine sahip nitelikli ortakları ile bu alanda yaratıcı çözümler üreten ve yüksek büyüme potansiyeli taşıyan çok önemli bir oyuncu. İnovatif yönü kuvvetli şirketleri odağına koyan bu fon sayesinde, yatırım yapılan şirketlerin de sermaye piyasaları ile tanışmasını sağlayarak kurumsallaşma süreçlerine katkıda bulunuyoruz” dedi.

Trio Mobil’in kurucu ortağı ve CEO’su Nevzat Ataklı, “Nesnelerin interneti benzeri görülmemiş bir ivme ile tüm dünyada büyümeye devam ediyor. Geliştirdiğimiz teknolojilerle araçlardan market dolaplarına, jeneratörlerden asansörlere kadar her şeyi internete bağlayarak uzaktan ölçüp yönetebiliyoruz. Ak Portföy Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’ndan aldığımız yatırımla teknolojimizi daha ileri taşımak ve yurtdışına açılmak istiyoruz” dedi.