AK Parti’nin Nevruz reklamına yasak geldi

0
39

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), AK Parti’nin “Selam Olsun Bahara” adlı reklam filminin Yüksek Seçim Kurulunca (YSK) yasaklandığını ve yayından kaldırıldığını medya hizmet sağlayıcılarına bildirdi.

Üst Kurul’dan yapılan yazılı açıklamada, 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunun 30’uncu maddesine göre, seçimlerle ilgili, seçim dönemlerinde yapılan yayınlara ilişkin usul ve esasların, YSK tarafından düzenlendiği hatırlatıldı.

RTÜK’ün, medya hizmet sağlayıcılarının seçim dönemlerindeki yayınlarını, YSK’nın kararları doğrultusunda izlediği, denetlediği ve değerlendirdiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Yüksek Seçim Kurulu, 22 Mart 2015 tarihli ve 417 sayılı kararıyla, Adalet ve Kalkınma Partisinin, çeşitli ibadet yerlerinin iç ve dış görüntüleri ile Türk Bayrağının kullanıldığı ‘Selam Olsun Bahara’ adlı reklam filmini, propaganda yasakları kapsamında değerlendirerek, söz konusu siyasi reklamın televizyon ve radyolar ile internette yayınlanmasının yasaklanmasına ve yayından kaldırılmasına karar vermiştir. Medya hizmet sağlayıcılarının dikkatine sunulur.”