Ağbal’dan 2 bin istihdam müjdesi

0
42

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Sapanca Vergi Dairesi Müdürlüğünün açılışında yaptığı konuşmada, son 14 yılda Türkiye’de olağanüstü bir yatırım, büyüme ve kalkınma hamlesi olduğunu söyledi.

Siyasetin güçsüz olduğu dönemlerde bu ülkenin kaynaklarının vatandaşa değil, başka yerlere aktığını vurgulayan Ağbal, bunun, siyasette istikrar olursa ekonomide de istikrarın olacağını gösterdiğini dile getirdi. 
Ağbal, anayasa değişikliğinin Türkiye’de siyasi istikrarı kalıcı şekilde tesis edecek bir değişiklik olduğunu aktararak, “Siyasi istikrarın kalıcı şekilde tesis edilmesi demek, ekonomik istikrarın kalıcı şekilde tesis edilmesi demek. Bunu inşallah 16 Nisan’da hep beraber yapacağız. Sapanca’da da Sakarya’da da yapacağız inşallah. Biz, sizlere güveniyoruz. 16 Nisan, gerçekten Türkiye’nin ekonomisinde, siyasetinde yeni bir sıçrama yapacağı bir dönemin başlangıcı olacak.” dedi.

Türkiye’nin önünde 22-25 bin dolar hedefleri olduğuna işaret eden Ağbal, şunları kaydetti:
“Bunları yapabiliriz. Buna sahibiz, bunun potansiyeli bizde var, çok genç bir nüfusumuz var, çok dinamik girişimcilerimiz var, ciddi anlamda yatırım çekme potansiyelimiz var. Bir de bunun üzerine siyasette kalıcı istikrarı koyun, arkasından bugün 11 bin dolar dediğimiz seviyeleri çok daha rahat şekilde 22-25 bin dolarlara hep beraber getirebiliriz. Bunu yapacağımıza inanıyoruz. Onun için 16 Nisan’da vereceğimiz karar, çocuklarımızın ve torunlarımızın yüzünü güldürecek, onların refahını artıracak. Bunu hep beraber yapacağız inşallah.”

2 bin gelir uzman yardımcısı alınacak 
İnsan kaynaklarına çok önem verdiklerini, Gelir İdaresi Başkanlığının insan kaynaklarının gençleştirilmesinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Ağbal, vergi dairelerinde hizmet verecek çalışanların genç jenerasyon olmasını istediklerini aktardı. 

Sakarya’dan müjdeli bir haber vermek istediğini açıklayan Ağbal, “Başbakanlıktan da onayı çıktı. Gelir İdaresi Başkanlığına 2 bin gelir uzman yardımcısı alacağız. Sınav iznini Başbakanlıktan aldık. 10 Nisan’da bütün genç mezun arkadaşlarımızı davet ediyorum; Gelir İdaresi Başkanlığının açacağı sınava müracaat edin. Vergi dairelerimizde, Gelir idaresi Başkanlığımızda çok güzel hizmetler yapın” diye konuştu.

Ağbal, 2015-2016 KPSS’den yeterli puan alanların sınava müracaat edebileceğini, mayıs ayı içerisinde de sınavın yapılacağını aktararak, “Böylelikle Gelir İdaresi Başkanlığı hizmet ordusuna 2 bin genç arkadaşımızı katmış olacağız. Şimdiden kendilerine başarılar diliyorum. Vergi dairesinde görev yapmak, çok önemli bir iştir. Güler yüzlü hizmet anlayışını merkeze koyan bir noktada bu arkadaşlarımızı yetiştireceğiz. Devlete, millete hizmet edecekler. Sapanca Vergi Dairesinde çalışacak, görev yapacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.”