Ağbal: FETÖ ile bağlantılı 1000 şirket var

0
20

Vergi ve sigorta prim borcu yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeye değinen Naci Ağbal, gelinen son duruma ilişkin bilgi verdi.

Yasanın 19 Ağustos tarihinde yürürlüğe girdiğini hatırlatan Ağbal NTV yayınında, şunları söyledi:”Vatandaşlarımızın büyük bir başvurusu var. İlk başvuruyu yasanın çıktığı gün Dumlupınar’da aldık. Bugün itibariyle internet üzerinden başvuran yaklaşık 72 bin 760 başvuru var. Vergi dairelerine gelerek başvuran mükellef sayısı da 14 bin 244. Toplamda 87 bin 004 başvuru aldık. Sevinerek görüyorum ki vatandaşlar büyük ölçüde başvuruları internetten yapıyorlar.”

Ağbal, düzenlemeye yönelik çalışmaları da şöyle anlattı:”Bu süreçte afişler hazırlıyoruz. Metro, otobüs duraklarında kullanacağız. Vatandaş neredeyse  bu düzenlemeleri orada anlatacağız. Arkadaşların hazırladığı güzel bir afiş var. “Maliyeye borcunuz mu var gelin yapılandıralım, gelin barışalım.” Son derece güzel afişler. 
İnternet üzerinden büyük bir tanıtım kampanyasına başladık. Sosyal medyayı, e-postayı yoğun bir şekilde kullanıyoruz. AVM’lerde yeniden yapılandırmaya yönelik düzenlemeleri de anlatacağız.”

FETÖ’ye yönelik soruşturmaya da değinen Ağbal, 1000’e yakın firmanın FETÖ ile dolaylı ya da doğrudan bağlantılı olduğunu söyledi.

Ağbal, şu ifadeleri kullandı:”17-25 Aralık süreci Türkiye için önemli belirleyici bir süreç. Firma ve bankalar birbirleriyle sürekli alışveriş yaparlar. Bu nedenle hesap sormak mümkün değil. Özellikle 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ’nün sivil uzantıları ciddi meydan okumalar yaptılar. O süreçte kimin FETÖ’ya yakın şirketi olduğunu biliyor. Bankalarımızın ve firmalarımızın temel olarak masumiyetine inanıyoruz, FETÖ’ye destek olan firmalar dışında. Özel sektörde 1000’e yakın firma FETÖ terör örgütünün dolaylı ya da doğrudan kontrolünde olan firmalar. Devletin yetkili kurumları bu firmaları biliyor. Şu anda da bu firmaların üzerine gidiliyor. Bu firmalarla iş yapanlardan hesap sorulacak diye bir şey yok.”