Afganistan Gur’da çatışma; 109 ölü

    0
    42

    Afganistan’ın merkezi illerinden Gur’da, Taliban militanlarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 109 kişi hayatını kaybetti.

    Gur Valisi Said Anver Rahmati, yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin, Gur’un Çarseda ve Pasaband ilçelerinde örgüte karşı düzenlediği operasyonlar sırasında çatışmaya girdiğini belirtti.

    Yaklaşık 6 gün süren çatışmalarda 101 militan öldürülürken, 7 güvenlik görevlisi ve bir sivilin yaşamını yitirdiğini ifade eden Rahmati, 30 militanla 11 güvenlik görevlisinin de yaralandığını söyledi.
    Rahmati, Taliban örgütünün, ülkenin kuzey bölgesine daha rahat ulaşabilmesi için Gur’da merkez kurmayı planladığını ancak hedeflerine ulaşamadığını kaydetti.

    Rahmati, militanların, söz konusu ilçelerde sivillerin evlerini ve kamu binalarını yağmaladıklarını da sözlerine ekledi.
    Taliban sözcüsü Qari Yusuf Ahmadi ise saldırılarda sivil halkın zarar görmemesi için geri çekildiklerini, çatışmalarda çok sayıda güvenlik görevlisinin öldüğünü iddia etti.

    Taliban, yaklaşık üç hafta önce ”Azim” adı altında başlattığı operasyon çerçevesinde ülke genelinde eylemler düzenliyor.