Abraaj Group, Yü-Ce Tıbbi’ye ortak oldu

0
29

Hızlı büyüyen pazarlarda faaliyet gösteren lider yatırımcılardan The Abraaj Group Türkiye’nin lider tek kullanımlık tıbbi malzeme üreticisi Yü-Ce Tıbbi Gereçler İthalat İhracat Mümessillik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye
ortak oldu. Yü-Ce Tıbbi, Abraaj’ın yönettiği Anadolu Girişim Sermayesi Fonu’nun gerçekleştirmiş olduğu ikinci yatırım ve Şanlıurfa’da bu güne kadar gerçekleşen ilk özel sermaye yatırımı özelliğini taşıyor.

1995 yılında Cengiz Balçık ve Yümnü Balçık tarafından kurulan Yü-Ce Tıbbi, faaliyetlerinetıbbi malzeme ithalatçısı olarak başladı.Şirket, 2007 yılında, Şanlıurfa’da tıbbi gazlı bez vetıbbi spanç üretmeye başlamış ardından 2013 yılında da, emilebilen ve emilemeyen ameliyatipliği üretimine geçmiştir.

Yü-Ce Tıbbi, günümüzde lider tıbbi gazlı bez ve tıbbi spanç üreticisi olup, aynı zamandaTürkiye’de bulunan az sayıdaki yerli ameliyat ipliği üreten firmalar arasında yer alıyor. Şirket,üretim faaliyetlerini kendine ait iki fabrikada yürütüyor. Yü-Ce Tıbbi, 230’dan fazla devlet,üniversite ve özel hastane ile 190’dan fazla tıbbi distribütörden oluşan müşteri tabanıyla,Türkiye’ye yayılmış geniş bir satış ağı bulunuyor.

Türkiye tek kullanımlık tıbbi malzeme pazarı son beş yıl içinde, Amerikan Doları cinsinden,%11’lik yıllık büyüme ile halihazırda Türkiye tıbbi gereç ve malzeme pazarının %22’sini oluşturuyor.

Bu yatırım Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti fonlarının katkılarıyla finanse edilmiştir. European Union and the Republic of Turkey. Türkiye’nin genç demografik yapısı, yükselen kişi başı gelir düzeyi, artan sağlık harcamalarıve yüksek kalitede sağlık hizmetlerine yönelik artan taleple, bu pazarda daha fazla büyüme
bekleniyor. Söz konusu artan talep, özel sağlık sigortasının yaygınlaşması ve Türkiye’nin dünya çapında ilk 10 sağlık turizmi destinasyonu olarak ön plana çıkmasından kaynaklanan sağlık turizmindeki artış ile daha da ivme kazanıyor.

ABRAAJ, YÜ-CE TIBBİ’NİN BÜYÜMESİNE ODAKLANACAK 

Abraaj, Balçık ailesi ile birlikte, Yü-Ce Tıbbi’nin üretim kapasitesinin arttırılması, mevcut satış ve dağıtım ağının genişletilmesi ve Şirket’in tek kullanımlık tıbbi malzeme sektöründeki ürünlerinin daha da çoğaltılmasına odaklanacak. Şanlıurfa’da ek istihdam imkanı oluşturacak olan mevcut Şanlıurfa fabrikasının büyütülmesi ve genel üretim kapasitesinin en iyi şekilde kullanılması için yeni makine yatırımları, büyüme planları arasında yer alıyor. Abraaj, Yü-Ce Tıbbi’nin yürürlükteki çevre, güvenlik, sosyal ve yönetişim uygulamalarının iyileştirilmesine de yardımcı olacak.

The Abraaj Group Direktörü ve Anadolu Girişim Sermayesi Fonu Başkanı, LeventYeşildağ, yatırıma ilişkin şunları söyledi: “Yü-Ce Tıbbi’ye gerçekleştirdiğimiz bu yatırım,Anadolu Girişim Sermayesi Fonu’nun Anadolu’nun gelişmekte olan bölgelerinde bulunangüçlü, büyüme odaklı ve iyi yönetilen şirketlere yatırım yapma stratejisinin bir parçasıdır.Balçık ailesi, tıbbi malzeme alanında çok deneyimli olup eskiden ithal ürünlerin hakim olduğubu pazarda başarılı bir yerli üretici olmayı başarmıştır. Ortaklığımızla Yü-Ce Tıbbi’ninbüyümesini birlikte hızlandırmak için sağlık sektöründeki köklü tecrübelerimizden yararlanmayı amaçlamaktayız.”Yü-Ce Tıbbi’nin Genel Müdürü, Cengiz Balçık ise, şunları ekledi: “Abraaj’ın Türkiye’deki başarılı geçmişi ve dünya çapındaki yatırım ve işletme uzmanlığı, Yü-Ce Tıbbı olarak büyümemizi bir sonraki aşamaya taşımak, üretim imkanlarımızı arttırmak, satış ağımızı genişletmek ve Türkiye pazarındaki konumumuzu güçlendirmek açısından yardımcı olacaktır. Abraaj’ın Yü-Ce Tıbbi için doğru ortak olduğundan eminiz ve önümüzdeki aylarda
ve yıllarda Abraaj ekibi ile çalışmak için sabırsızlanıyoruz.” Abraaj’ın yönettiği Anadolu Girişim Sermayesi Fonu, kişi başına geliri Türkiye ortalamasının yüzde 75’inin altında olan ve önemli büyüme ve gelişme potansiyeli sunan 43 ile yatırım yapıyor Abraaj, Anadolu Girişim Sermayesi Fonu’nun ilk yatırımını Ocak 2015’te Türkiye’nin lider yatak ve uyku ürünleri üreticisi, ihracatçısı ve perakendecisi olan Kayseri merkezli BRN Yatak’a yaptı.

Dünyadaki büyüyen pazarlardaki 28 sağlık yatırımına 900 milyon dolar tutarında yatırımyapan The Abraaj Group’un geniş çaplı bir sağlık yatırım tecrübesi bulunuyor. 2007 yılındanberi Türkiye’de yatırım yapmakta olan Abraaj’ın portföyünde lider e-ticaret platformuHepsiburada ve süt ve süt ürünleri üreticisi Yörsan Grup yer alıyor.