​ABD’den 5 ekonomik güce kritik uyarı

    0
    22

    ABD, 5 ekonomik gücü uyguladıkları politikalar için uyardı.

       Obama yönetimi, Asya’nın önde gelen ihracatçı ekonomilerileri ve Almanya’yı uyguladıkları ekonomik politikalar için uyardı ve dünya genelinde bir dizi büyük ekonominin büyümede yavaşlamaya karşı kurlara müdahale etmeleri konusunda yoğun baskı ile karşı karşıya kalabilecekleri uyarısında bulundu. 
     
    ABD Hazine Bakanlığı, Kongre’ye sunduğu yarı yıl raporunda Çin, Japonya, Güney Kore, Tayvan ve Almanya’nın ABD ekonomisine ve global ekonomiye zarar verebilecek politikalara bel bağladıklarını savundu. 
     
    Bu ülkeler, Kongre’nin geçen yıl onayladığı yasa çerçevesinde yaptırımlar ile karşı karşıya kalabilirlir. Geçen yıl çıkan yasaABD Hazine Bakanlığı’na ABD sanayisini tehdit eden ekonomik politikalarındüzeltilmesi için yaptırımlar uygulanabilmesini öngörüyor. 
     
    ABD’de yetkililer, ihracatçı ülkelerin yurtiçinde talebi artırmak için yeterince şey yapmayarak, büyüme için ihracata bel bağlamayadevam etmelerinden giderek daha fazla endişe duyuyorlar. İhracatı artırmak için para birimlerinin ucuzlatılmasına güvenilmesinin bir kur savaşına dönüşebileceğinden endişe ediyorlar.