ABD’deki Suriyelilerden Türkiye’ye ödül

    0
    51

    ABD’de faaliyet gösteren “Suriye İçin Amerikan Yardım Koalisyonu” tarafından, yaklaşık 3 milyon Suriyeli sığınmacıya kucak açan Türkiye’ye “İnsani Yardım Ödülü” verildi.

    ABD merkezli yardım kuruluşunun üçüncüsü düzenlenen “Yıllık Olağan Akşam Yemeği”nde insani yardım ödülünü Türkiye Cumhuriyeti devleti adına Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç aldı.

    Gecede dünyada en fazla Suriyeli sığınmacıyı ağırlayan Türkiye’nin yaptığı yardımların unutulmayacağı vurgulandı.

    ABD’nin BM nezdindeki Büyükelçisi Samantha Power’ın görüşlerine yer verilen sinevizyon görüntüsünün de yayınlandığı gecede, toplantının onur konuğu Büyükelçi Kılıç konuşma yaptı.

    Konuşmasında, Beyoğlu’ndaki terör saldırısına dikkati çeken Kılıç, “Bu ödül zamanlaması açısından Türkiye halkıyla dayanışma adına önemlidir.” dedi.

    Kılıç, ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye halkı, Türkiye’de yaşayan Suriyeliler ve özellikle Aylan Kurdi adına aldığını belirterek, “New York’taki Amerikalı mevkidaşım (Samantha Power) gibi uzun bir konuşma yapabilirim. Ben en samimi duygularımla güzel sözler söylemek yerine sağlam adımlar atmanın zamanı olduğunu düşünüyorum.” ifadesini kullandı. 

    Türkiye’nin “Komşusu açken uyuyan bizden değildir.” hadisini esas aldığını belirten Kılıç, “Bir nesli kaybetme ihtimalimizi durduralım. Bu insanlar Suriye ve bizim bölgemiz için önemlidir.” şeklinde konuştu.