ABD yazılım dünyasında dev anlaşmaya doğru

    0
    26

    ABD’de BMC Software’in iş dünyasına yönelik yazılım üreticisi CA’yı satın almak için bir finans paketi oluşturmak üzere bankalara başvuruda bulunduğu ileri sürüldü.
     
    Fortune’da yer alan habere göre, anlaşmanın gerçekleşmesi halinde, ABD’nin en büyük iki bilişim teknolojisi yönetim yazılımı tedarikçisi birleşecek ve bu anlaşma da Dell’in 2013 yılındaki 24,4 milyar dolara satışından beri en büyük kaldıraçlı satın alma olacak.

    BMC’nin, 13 milyar doları aşkın piyasa değeri olan CA için verdiği teklif devasa bir finansman paketine ve BMC’nin özel sermaye fonu ortakları Bain Capital ve Golden Gate Capital’in mali desteğine ihtiyaç duyuyor.

    CA ve BMC konuyla ilgili açıklama yapmazken, taraflara yakın kaynaklar potansiyel birleşmeyle ilgili görüşmelerin henüz erken aşamada olduğunu kaydediyorlar.

    Eski adı Computer Associates olan CA’nın orijinal işi, bankalar gibi büyük kurumlarda kullanılan bilgisayarların tedarikçiliği. Ancak son zamanlarda rotasını buluta çevirmiş durumda ve bundan dolayı da, mart ayında yaptığı açıklamada uygulama güvenlik kuruluşu Veracode’u 614 milyon dolara satın aldığını duyurdu.

    Şirketlere teknik destek işlemlerinde yardımcı olan yazılımı sağlayan BMC ise 2013 yılında Goldem Gate ve Bain Capital gibi özel sermaye fonları tarafından 6,9 milyar dolara satın alınmıştı.