81 ilde A’dan Z’ye Teknoser dokunuşu

0
72

TEKNOSER uçtan uca bütünleşik bilişim teknolojileri çözümleri dendiğinde akla gelen isimlerin başında geliyor.
Türkiye’nin 74 ilinde çözüm merkezleri olan Teknoser bu noktalardan 81 ilimize de profesyonel bilişim çözümleri sunuyor. Hitay Holding’e bağlı olan şirket uluslararası teknoloji ortaklarıyla veri merkezi hizmetlerinden bulut bilişime, güvenlikten network hizmetlerine kadar tüm altyapı kurulumu, bakımı ve servislerini sunuyor.

Teknoser Genel Müdürü Bülent Tellioğlu, yeni teknolojilere odaklanan ve buna göre sürekli yeniden yapılanan bir şirket olduklarının altını çiziyor. Tellioğlu ile Teknoser’in bugününü ve geleceğini konuştuk.

Teknoser bir sistem entegratörü olarak yıllar itibariyle bilişim sektöründe nasıl bir büyüme ve gelişim sergiledi? Bu büyüme ve gelişmeyi sağlayan vizyon nedir?
Bankaların üye işyerlerine verdiği POS cihazlarının kurulumunu, bakımını ve bütünleştirmesini sağlamak üzere yola çıkan Teknoser, 18 yıl önce bu başlıktaki potansiyeli gören Hitay Holding tarafından kuruldu. İhtiyacı görüp, doğru analiz edip doğru konumlanmak yıllar süren başarının da anahtarı oldu. Teknoser 2011 yılından itibaren ise kendine yeni bir rota belirledi. Teknoser özünde hizmet odaklı bir şirket. POS tarafı servis platformunu yönetme becerimizi geliştiren bir çalışmaydı ve aynı yönetim becerisini BT servisleri için kullanarak tüm Türkiye’de sistem bütünleştirme yetkinliklerimizi oluşturduk. Son beş yıldır bilgi teknolojileri alanında bir projeyi, ihtiyacı A’dan Z’ye tek kaynaktan sağlayan ülkemizin ilk akla gelen sistem entegratörlerinden biri olma yolunda hızla ilerliyoruz. Donanımdan yazılıma, satış öncesi tasarımdan satış sonrası saha hizmetlerine kadar tüm süreci kapsayan bir entegratörlük diyebiliriz. Bu anlamda çok ciddi bir yere de geldiğimizi söyleyebilirim. Tüm BT hizmetlerini yüksek müşteri memnuniyeti sağlayarak sunabilecek bir güce sahibiz. Vizyonumuz, bu alanda Türkiye’nin en iyi şirketi olmak.

Bugün geldiğimiz noktada 700’ün üzerinde sahada görev alan teknik kadromuz olmak üzere 800’ün üzerinde çalışanımız ve 74 ilde ofisimiz var. 81 ilin tamamına kendi çalışanlarımız ile servis verebiliyoruz. Büyüklük ve yaygınlıkta Türkiye’nin en büyük şirketlerden birisi olduğumuzu söyleyebilirim.
 
Teknoser hangi sektörlerde ne tür projelere imza atıyor?
Veri depolama, sunucu konsolidasyonu, donanım çözümleri, bulut teknoloji çözümleri,  iş sürekliliği, felaket önleme, veri güvenliği, bütünleşik iletişim, ağ ve veri merkezleri altyapıları gibi birçok alanda, birçok farklı projeye imza attık. Türkiye’nin en büyük finans kuruluşları, ISP’leri, havayolu şirketleri ve kamu sektörü şirketleri ile telekom, sağlık ve özel sektörün belli başlı tüm kurumsal yapıları da dahil olmak üzere pek çok sektörde geniş bir müşteri profiline çözümler sunuyoruz.

2015 yılında kamu ve özel sektörde birçok büyük projeye imza attık. Örnek vermek gerekirse geçtiğimiz yıl özellikle elektrik dağıtım, perakende, üretim gibi sektörlerde faaliyet gösteren şirketler ile çeşitli işbirlikleri gerçekleştirdik. Hizmet verdiğimiz kurum ve kuruluşlar arasında kamunun da çok ciddi bir yeri var. Birçok farklı kamu kurumunda Türkiye’nin her yerine yayılmış bilgi teknolojileri ürün ve sistemlerine bakım, servis hizmeti sağlıyoruz. Ankara’da pek çok büyük ölçekli kurum ile sözleşmelerimiz mevcut. Kamu ve savunma sektörlerinde yaklaşık 50 farklı kurum ile çalışıyoruz. Perakende, mağaza ve fast food zincirleri gibi büyük özel kurumsal müşterilerimizin tüm bilgi teknolojisi cihazları, network altyapıları için bakım, servis hizmetleri veriyoruz. Bunların dışında,   anahtar teslimi veri merkezleri kuruyoruz. Klimalarıyla, elektrik ve ağ kablolarıyla, yangın söndürme cihazlarıyla, kullanılan tüm ekipmanlarla bir veri merkezini A’den Z’ye fiziki olarak kurup teslim ediyoruz. Bu arada Türkiye’nin en büyük veri merkezindeki iletişim altyapısına bakım hizmetini de biz veriyoruz.

Kısacası hangi sektörde olursa olsun, her kurumun yol haritasında onların rehberi olmaya özen gösteriyoruz. BT’nin değerini kanıtlamak ve yeni iş modellerine geçişlerini esnek ve hızlı hale getirmek projelerimizde en önemli önceliğimiz oluyor.
 
Kullanıcı kuruluşlar sistem entegratörü bir şirketten neler beklemeli? Teknoser’i diğer sistem entegratörü şirketlerden ayran, farklılaştıran özellikleri neler?

Teknoser olarak bizde fark yaratan en önemli başlık hizmet. Tüm kurumsal yapılara sunduğumuz çözümlerde, yaygın ve uzman hizmet ağımız ile Türkiye’nin en uç noktasına kadar yerinde müdahale ve çözüm üretebilme kabiliyetimiz büyük önem taşıyor. Teknik operasyonumuz ve yaygın hizmet ağımız en büyük gücümüz.
Türkiye’nin en ücra köşesine iki saat içerisinde ulaşıyoruz. Teknoloji ürünlerinin satış sonrası bakımı, onarımı, teknik desteği, iş sürekliliği gibi bütün hizmetleri kapsayan BT teknik servis hizmetleri alanında Türkiye’nin lider şirketlerinden birisi olduğumuzu rahatlıkla ifade edebilirim. Türkiye’nin en büyük teknik servislerinden birine sahibiz. Özellikle ülke çapında yaygın bayi, şube ağına sahip olan kurumlarda hem yüksek kalitede hem de oldukça rekabetçi olabilen bir yapımız var. Bugün havayolu sektöründen kamu ve finans sektörlerine kadar çok büyük kurumların BT donanımlarına bakım, onarım ve yerinde destek hizmetlerini biz veriyoruz. Türkiye’nin her noktasına ekip göndererek müşterilerimizin karşılaştığı BT sorunlarına yerinde müdahale edebiliyoruz.
 
Teknoser, hangi uluslararası iş ortaklarıyla, hangi uzmanlık alanlarında çalışıyor?
Bilgi teknolojileri entegratörü açısından markadan bağımsız hizmet verebilmek, çözüm ve üreticiler konusunda yetkinlik çok önemli. Kurumsal sistemler, ağ, güvenlik ve donanım teknolojileri olmak üzere her başlıkta en iyilerle işbirliği yapma ve marka bağımsız olma felsefesi ile ilerliyoruz. Yetkinliklerine sa-hip olduğumuz, sertifikasyonlarını neredeyse Türkiye’deki en üst seviyelerde aldığımız çok sayıda üretici var. Bu stratejimiz oldukça olumlu bir şekilde ilerlemekte.
 
2016 yılı ve sonraki yıllarda dijitalleşmeyi hızlandıracak teknoloji trendleri neler olacak?
Dijitalleşme sürecinin ekonomik kalkınma üzerinde de oldukça etkili olması kaçınılmaz. Ekonominin dijitalleşmesi ise veri güvenliği endüstrisinin de büyümesine neden olacak. Sınırlı ve belirli kurallara uyan güvenlik sistemleri yeterli olmayacağından dijital ortamlara entegre olunması için Güvenlik Operasyon Merkezleri’ne, siber tehditlere karşı daha güvenli sistemlere olan ihtiyaç artaracak. Tam bir koruma ancak bireylerin ve kurumların davranışlarının analiz edilip güvenlik mimarisinin buna göre yapılandırılması ve oluşturulmasından geçecek. Doğru güvenlik teknolojilerinin kullanımı işletmelere yönelik riskleri minimuma indirmeye yardımcı olacak.

Bulut bilişim çatısı altında önem kazanan ve dijitalleşme sürecinde de katlanarak devam etmesi öngörülen trendlerin başında “nesnelerin interneti” konusu bulunuyor. Bir süredir en popüler konulardan biri olan nesnelerin interneti, daha açık bir ifadeyle cihazların bağlantılı bir dünya oluşturması, 2016 yılında ilk uygulamalardan oturmuş uygulamalar dönemine geçiyor. Sensörlerle donatılmış cihazlar, kurumsal operasyonel sistemler ve daha birçok uygulama etkin biçimde kullanılacak. Bununla birlikte söz konusu uygulamaların bulutla entegrasyonu daha da önem kazanacak. Nesnelerin internetinin bulutla birleşmesiyle oluşacak platformun yapısını ve şirketinize faydasını anlamak önem kazanacak. Bu süreç içerisinde BT altyapıları ile donatılmış evlerimiz ve ofislerimize de geçiş yapıyoruz. Binaların akıllanması bizlere,  içerisindeki hemen hemen tüm sistemleri bulut ile birlikte uzaktan yönetmemize yardımcı olacak.
 
Teknoser’in 2016 yılı büyüme hedefi nedir?
2016 yılı hedefimiz yüzde 40’ın üstünde büyüme. Geçtiğimiz sene elektrik dağıtım, perakende ve kamu sektörlerinde büyük çaplı projelere imza attık. 2016 yılında ayrıca; finans, telekom ve sağlık sektörlerine odaklanacağız. Diğer taraftan saha hizmetleri kısmında, ödeme sistemleri alanında önemli değişimler yaşanıyor. Bu alanda da özellikle ”yeni nesil ödeme kaydedici cihazlar” konusunda yeni çalışmalar gerçekleştireceğiz. 2015 yılına baktığımızda doğru stratejileri uyguladığımızı görüyoruz. Bu stratejileri bu yıl da sürdüreceğiz.