​6 şirketten hisse geri alımı kararı

0
83

Mepet Metro Petrol ve Tesisleri Sanayi Ticaret A.Ş., Vanet Gıda Sanayi İç ve Dış Ticaret A.Ş., Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Atlas Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş., Avrasya Petrol ve Turistik Tesisler Yatırımlar A.Ş. ve Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş.; Kamuoyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayınlanan açıklamalarına göre şirket Yönetim Kurulu kararları ile Sermaye Piyasası Kurulu’nun dünkü duyurusu çerçevesinde borsada işlem gören paylarında geri alım işlemi gerçekleştirecek.

Dün SPK tarafından yapılan açıklamada, genel kurullarınca alınmış bir karara bağlı olarak yürürlükte bir geri alım programı olmayan halka açık şirketlerin, özel durum açıklaması yapmak kaydıyla herhangi bir limit söz konusu olmaksızın borsada kendi paylarının geri alımını gerçekleştirebileceği belirtildi.

Genel kurullarınca alınmış bir karara bağlı olarak geri alım programı yürüten halka açık şirketler ise, özel durum açıklaması yapmak ve yetkili organlarını bilgilendirmek suretiyle herhangi bir limit söz konusu olmaksızın borsada kendi paylarının geri alımını yapabilecek.