2017 yılında hangi ülke piyasası yıldız olacak?

0
57

2016 yılının sonlarına yaklaşılırken, yeni yıl için piyasa tahminleri de hız kazanmaya başladı. Bloomberg News’te yer alan habere göre, Morgan Stanley’nin 2017 yılıyla ilgili piyasa değerlendirme raporunda, varlık yatırımları için tek bir ülkeye işaret ediliyor: Japonya Yatırım bankasının analistleri hazırladıkları raporda, “Japonya başlıca piyasa olma yolunda” diyorlar.  Analistlere göre, Japonya “cazip uzun vadeli değerlemeleri” ve kâr artışına yönelik beklentiler sayesinde 2017’nin parlayan yıldızı olacak.

Bankanın Japonya’yla ilgili varlık yatırımı için pozitif beklentisi, ülkenin beklenenden daha güçlü ekonomik büyümesi ve Japon yeninin sürekli değer kaybetmesinden kaynaklanıyor. Bloomberg bunun, Trump’ın seçilmesinin ardından FED’in faiz artırım ihtimalinin güçlenmesiyle ABD dolarının değer kazanmasının sonucu olduğunu belirtiyorlar. Raporda, böyle bir tabloda Japon şirketlerinin, özellikle de yurtdışında yatırımları olanların gelirinin önemli derecede artış kaydedeceğine dikkat çekiyorlar.

Morgan Stanley’in kıdemli analistlerinden Andrew Sheets, gelecek yıl Avrupa ve Japonya’nın küresel çapta gelir düzelmesinde başı çekeceğine inandıklarını belirtiyor; Sheets’e göre, Trump yönetiminin ajandasında olan vergi düzenlemeleri ve hükümet harcamaları gibi başlıkların somut sonuçları 2018 yılına kadar görülemeyeceğinden, ABD’yle ilgili durum ‘bekle, gör’ şeklinde olacak.