2015 yılının mobilya Oscar’ları belli oldu

0
38

Merakla beklenen ve her yıl tasarım camiasında büyük ilgi uyandıran “Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması”na bu yıl başvuran 961 tasarımdan 27 tanesi ödül aldı.
 
Türkiye’de düzenlendiği ilk yıldan bu yana tasarımcıların ilgisini en fazla çeken yarışma Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğü, Türkiye İhracatçılar Meclisi işbirliği, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) organizatörlüğü, İstanbul, Ege ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin katkısıyla yapıldı. Bu yıl 8.’si düzenlenen “Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması”nın ödül töreni 10 Nisan 2015’de Lazzoni Otel’de gerçekleştirildi.
 
Akademisyenler, profesyonel tasarımcılar, lisans öğrencileri,  ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin, ev, ofis, mutfak-banyo ve akıllı mobilyalar kategorilerinde başvurduğu 8.Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’nın ödül törenine 350 kişi katıldı. Katılımcıları arasında TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, OAİB Başkanı Ahmet Kahraman, Prof. Önder Küçükerman, Mustafa Toner, Kaan Dericioğlu, Didem Çapa ve Fatih Kıral katıldı.  
 
Bu yıl farklı kategorilerden oluşan 27 ödüle, toplam 96.750 TL ödül verildi. Türkiye’de tasarım alanında katılımı en yüksek yarışma olan  ve TRT, Mimarlar Odası, İç Mimarlar Odası, Yaratıcı Çocuklar Derneği ve Boyut Yayın Grubu tarafından desteklenen yarışmada oscarları Mimar Sinan Üniversitesi topladı. Verilen 27 ödülden 10 tanesi Mimar Sinan Üniversitesi öğrencisi ya da mezunu. Bir önceki yıl Selçuk Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’nin eşit dağılımla topladığı mobilyanın Oscarları bu yıl Mimar Sinan’ın.