2014 yılında Google’da en çok arananlar

0
28

Yıl sonu yaklaşırken, teknoloji şirketleri yılı özetleyen listeler ve videolar paylaşmaya devam ediyor. Facebook ve Twitter’ın ardından, Google da 2014 yılı için bir liste yayınladı ve en çok arananlarını listeledi.
 
Google Trends altından ulaşabileceğiniz listelere Türkiye özelinde baktığımızda Yükselen Aramalar’da genel olarak ülke gündeminin izlerini görmek mümkün.
 
Ülke gündemini birebir yansıtan Seçimler, Soma, İşid, Kobani, Torba yasa, Gazze gibi başlıklar listenin yarısını oluşturuyor. Listenin diğer yarısı ise Dünya Kupası, Flappy Bird, Als hastalığı, Selfie gibi daha sosyal konulardan oluşmuş.
 
Türkiye’den 2014’te en çok arananlar

  1. Seçim Sonuçları
  2. Dünya Kupası 2014
  3. Soma
  4. Flappy Bird
  5. Kobani
  6. IŞİD
  7. ALS Hastalığı
  8. Selfie
  9. Torba Yasa
  10. Gazze

Dünya gündemine baktığımızda ise en yüksek arama yapılan isim geçtiğimiz aylarda vefat eden Robin Williams oldu. Ölümü tüm dünyada yankılanan ünlü isim Google’da en çok aranan isim olmuş. Dünya Kupası, Ebola, ALS hastalığına dikkat çeken Ice Bucket Challenge, Malezya havayollarının kaybolan uçağı, Flappy Bird, Conchita Wurst, IŞİD, Frozen filmi, Sochi Kış Olimpiyatları listenin geri kalanını oluşturuyor.
 
Tüm dünyada 2014’te en çok arananlar

  1. Robin Williams
  2. World Cup (Dünya Kupası)
  3. Ebola
  4. Malaysia Airlines
  5. ALS Ice Bucket Challenge
  6. Flappy Bird
  7. Conchita Wurst
  8. ISIS (IŞİD)
  9. Frozen
  10. Sochi Olympics

Google’da bu yıl en çok aratılanlarla ilgili aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz: