1.341 beygirlik Toroidion!

    0
    71

    Küçük bir Finli otomobil üreticisi inanılmaz bir beygir gücüne sahip, Tesla benzeri bir otomobil geliştirdi.
     
    CNNMoney’de yer alan habere göre, yüzde 100 elektrikli 1 MW’lık Toroidion tam 1,341 beygir gücünde, kelebek şeklinde açılan kapıları ve retro tasarımı olan bir “hiper otomobil”.
     
    Bu özelliklere sahip arabanın fiyatı da tabii ki baş döndürücü olacak; Toroidion CEO’su Pasi Pennanen henüz fiyatın netleşmediğini ancak ilk 100 otomobillik üretim için maliyetin 1.5 milyon ila 3.5 milyon dolar arasında değişeceğini söylüyor.
     
    Otomobil nisan ayı ortasında, Monaco’da düzenlenen son derece lüks otomobil fuarı olan Top Marques’da Monaco Prensi Albert tarafından tanıtılmıştı.
     
    Pennanen’in yeni kurulmuş olan şirketi bu otomobil ve yeni pil teknolojisi üzerinde son dört yıldır çalışıyor. 15 kadar çalışanı olan kuruluş şimdiye kadar kendi kendisini finanse etti.
     
    Pennanen’in planı yeterince ilgi ve yatırım kaynağı yaratıp, 100 adet Toroidion 1 MW otomobil üretmek ve iki yıl içinde bunları pazarlamaya başlamak.
     
    Tesla’dan farklı olarak Toroidon’un pili çıkarılabiliyor ve evde herhangi bir prize takılarak şarj edilebiliyor.  Ayrıca pek çok süper otomobilden farklı olarak, Toroidion’un gövdesi , uçak yolculuklarında taşınan bagajları da alabilecek boyutta.
     
    Ancak pek çok elektrikli ve hibrid otomobil sessiz bir sürüş olanağı sunarken, Toroidion 1 MW kulakları sağır edecek bir gürültü sınırına ulaşabiliyor.
     
    Normal yol süratinde böyle bir sorun yok ancak hız saatte 200 km’ye ulaştığında seste de rekor kırılıyor.