S&P’den not açıklamaları

    0
    51

     

    S&P’den yapılan yazılı açıklamada, Hırvatistan’ın yerli ve yabancı para cinsinden kredi notunun “BB” seviyesinde korunduğu, görünümünün ise “negatif”ten “durağan”a yükseltildiği bildirildi.

    Açıklamada, siyasi çalkantılara rağmen turizm ve iç talep sayesinde Hırvatistan’ın ekonomisinde büyümenin hızlandığı vurgulandı.

    Büyümeye dair olumlu gelişmeler doğrultusunda Hırvatistan’da bütçe açığının beklenenden hızlı düştüğüne dikkat çekilen açıklamada, ülke ekonomisinin bu sene büyüme beklentisinin de yüzde 1,7’den yüzde 2,7’ye revize edildiği belirtildi.

    Açıklamada, Hırvatistan ekonomisinin 2017’de yüzde 2,5 ve 2018’de yüzde 2,3 büyümesinin beklendiği kaydedildi. 
    – Slovenya
    S&P, Slovenya’nın yerli ve yabancı para cinsinden kredi notunun “A” seviyesinde korunduğunu, görünümünün ise “durağan”dan “pozitif”e yükseltildiğini duyurdu.

    Slovenya’ya dair açıklamada, ülke ekonomisinin yakaladığı güçlü büyümenin 2017-2019 yıllarında sürmesinin beklendiğine değinilerek, bu dönemde ülkede kamu borcunun gayrisafi yurt içi hasılaya oranının azalmaya devam etmesinin öngörüldüğü ifade edildi. 

    Açıklamada, Slovenya ekonomisinin bu yıl yüzde 2,5; gelecek sene yüzde 2,7 ve 2018’de de yüzde 2,4 büyümesinin öngörüldüğü bildirildi. 

    – Sırbistan
    S&P ayrıca, Sırbistan’ın yerli ve yabancı para cinsinden kredi notunun “BB-” seviyesinde korunduğunu, görünümünün ise “durağan”dan “pozitif”e yükseltildiğini açıkladı. 

    Sırbistan’a dair açıklamada, ülkeye gelen yabancı sermaye sayesinde ekonominin bu yıl yüzde 2,7 büyüme kaydetmesinin, cari açığın gayrisafi yurt içi hasılaya oranının da yüzde 4’ün altına inmesinin tahmin edildiği vurgulandı.

    S&P, Sırbistan ekonomisinin 2017’de yüzde 2,7; 2018’de de yüzde 2,6 büyümesini öngörüyor.