American Express’ten jet set’e özel kredi kartı

    0
    498

    Marketwatch.com’da yer alan habere göre, şirket Starwood Preferred Guest (SPG) American Express Luxury Card adı altında yeni bir kart lanse etti.
    American Express yetkililerine göre söz konusu kart “sürekli seyahat eden, en premium” müşterilere yönelik olacak; kredi kartının yıllık üyelik ücreti ise sunduğu olanaklara paralel olarak dudak uçuklatıyor: 450 dolar.
    Buna göre, bu karta sahip olanlar otomatik olarak American Express “Gold Elite” statüsü alacaklar ve bir yıl içinde kartla 75 bin dolar harcama yapmaları halinde “Platinum Elite” statüsünü elde edecekler.
    Ağustos ayında piyasaya çıkacak olan kart müşterilerin sadakatini sağlamak için cazip hediyeler de sunuyor. Buna göre, müşterinin kart hesabını açtığı tarihin yıldönümünde kendisine Marriott ve Starwood Hotels’de bir gece ücretsiz konaklama hakkı veriliyor.
    Buna göre, kredi kartıyla harcanan her bir dolar için:

    • Starwoods ve Marriott otellerinde kalındığında 6xpuan
    • ABD’deki restoranlarda ve doğrudan havayollarıyla yapılan uçuş rezervasyonlarında 3xpuan
    • Diğer alışverişlerde 2xpuan kazanılacak.

    Yeni kart tam da American Express’in ABD pazarında Chase Sapphire Reserve kart ve Citi Prestige kart gibi zorlu rakiplerle karşı karşıya kaldığı dönemde gündeme geliyor.
    American Express 2011 yılında ABD kredi kartı pazarında yüzde 26 oranında paya sahipken, 2016 yılındaki payı yüzde 23’e geriledi.